Elever från Erlaskolan Södra möter olympier

Publicerat av
i Nyheter

Nyligen träffade elever i årskurs 4–6 olympiern och hockeyspelaren Pernilla Winberg som kommit för att berätta om sin karriär och om arbetet som hon gör tillsammans med World´s Children´s Prize

Pernilla berättade om Jorden Runt-loppet för en bättre värld, som engagerar en miljon barn i tio länder. I satsningen möter ett 20-tal svenska olympier skolbarn runt om i Sverige och inspirerar till engagemang för de globala målen, med avstamp i de olympiska värderingarna och egna idrottsliga erfarenheter.

-Det var jättekul att få lite insyn i hur mycket man måste kämpa för att bli bra på någonting. Hon var tjej och håller på med hockey och det sticker ut, vilket är väldigt bra. Det är ett bra sätt att lära för framtiden, att man inte ska ge upp trots motgångar, säger Sandra Skarin, en av de lärare som deltog under dagen.

Eleverna fick även autografer om de ville och tittade på hennes OS-medalj. Därefter sprang de 3 kilometer tillsammans.

-Det var coolt att få träffa någon som varit med i OS och jättekul att springa, säger Tilda Kovacs, elev på Erlaskolan Södra.

-Vi skulle absolut kunna tänka oss att vara med om något liknande igen. Det var väldigt intressant att lyssna på hennes resa och engagemang för att bli bra på det man vill, fortsätter Pia Lövdal, lärare på Erlaskolan Södra.