Elever på Erlaskolan Östra testar taekwondo på Upp och hoppa-dagen

Publicerat av
i Nyheter

Nyligen arrangerade Erlaskolan Östra i samarbete med organisationen Generation Pep, en Upp och Hoppa-dag för elever från årskurs 7–9. En av aktiviteterna som eleverna kunde välja var Taekwondo. På Factory Fitness fanns Christian från Takwondo-klubben Yong GI på plats för att instruera de elever som var sugna på att testa. Vi pratade lite med några av eleverna och även med pedagog Emma Carlberg om vad de tyckte om dagen.

-Det var jätteroligt att få lära sig nya olika kombinationer och olika sparkar. Och det var kul att prova på något man inte gjort innan, sade en av eleverna Laban Dahlberg från årskurs 8.

-Jag mår så mycket bättre när jag rör på mig. Normalt sätt så spelar jag fotboll tre gånger i veckan och gymmar även tre gånger i veckan, fortsätter han.

Pedagogen Emma tycker att fysisk aktivitet är väldigt viktigt för eleverna, för att må bra och orka med skoldagen.

-Jag vet att regelbunden motion är viktig för att orka med vardagen. Det räcker med en rask promenad på 20 minuter för att få igång kroppen. Det behöver inte vara elitträning utan det kan även räcka med vardagsmotionen. All form av träning är bättre än ingen träning alls. Det märktes på eleverna när vi har PULS-pass på schemat, då hade jag spinning med eleverna 2–3 morgnar i veckan. Eleverna älskade det, de presterade bättre och åt bättre, avslutar hon.