Erlaskolan Östra arrangerar ”Upp och Hoppa-dag” för eleverna

Publicerat av
i Nyheter

Enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport är det alldeles för få barn i skolåldern som rör på sig tillräckligt mycket och som kommer upp i de 60 minuter per dag som rekommenderas. Det vill Erlaskolan Östra vara med och ändra på. Därför arrangerar skolan i samarbete med organisationen Generation Pep, en Upp och Hoppa-dag för allas rätt till ett hälsosamt liv.

-Det här är en utveckling som vi på Erlaskolan tillsammans med Generation Pep vill vända. Därför ordnas nu en stor manifestationsdag, Upp och Hoppa-dagen den 31 januari över hela landet för att gemensamt värna för barn och ungas hälsa, säger Tobias Svensson, idrottslärare på Erlaskolan Östra.

Eleverna från årskurs 7–9 kommer att få testa på olika aktiviteter i samarbete med föreningar som exempelvis Kenpo självförsvar, Dansakademin, Skogsslottens Ryttarförening, Yong-Gi Taekwondo sportcenter, Freemovr, Norrköpings Squashcenter och Norrköpings Skidklubb.

-Förhoppningsvis så kan ”upp och hoppa dagen” skapa ett fortsatt intresse till att röra sig regelbundet och peppa eleverna till en mer hälsosam vardag. Vi ser vikten av att eleverna rör mer på sig, inte bara på skolidrotten utan även i andra sammanhang på fritiden säger Tobias Svensson, som är idrottslärare på Erlaskolan Östra och som är med och arrangerar dagen.

-Vi kommer utvärdera dagen efteråt genom elevernas synpunkter och förhoppningsvis så kan vi fortsätta med att ha denna typ av aktivitet längre fram, avslutar Tobias.