Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Publicerat av
i Nyheter

Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har gått vidare till stadsfinalen i matlagningstävlingen Kockduellen. Stadsfinalen tar plats den 17 januari 2019 på De Geergymnasiets restaurangskola, där de bästa lagen från varje skola möts. Kockduellen arrangeras bland
åttonde- och niondeklassare runt om i Sverige för att locka fler ungdomar till en karriär i restaurangbranschen och är ett samarbete mellan Visita och skolorna. I år kommer 5 000 elever från 25 olika städer runt om i Sverige att tävla.

Totalt fyra lag från Erlaskolan har gått vidare till Stadsfinalen.

– Det känns jättebra, spännande och konstigt på samma gång. Vi är förstås stolta, det var 12 lag som tävlade på vår skola och två gick vidare, det är roligt, säger Freja och Giulia från Erlaskolan Östra.

På 90 minuter ska lagen presentera två varmrätter och lärare och elever från De Geergymnasiets restaurangskola kommer att vara jury. Det vinnande laget i stadsfinalen skickar in sitt bidrag till Visita som lämnar det till en expertjury som består av representanter från restaurangbranschen. De väljer sedan ut 10 lag som får tävla i riksfinalen.

-Vi är verkligen jättestolta över alla våra elever som deltar i Kockduellen. Det är helt fantastiskt att se hur de med stor entusiasm tagit på sig denna uppgift och att de tycker det är så roligt. Vi ser fram emot att heja fram alla våra lag från Erlaskolan, säger Caroline Regn, hem- och konsument­kunskapslärare för elever i årskurs 6 och 8 på Erlaskolan Östra.

Eleverna fnittrar när frågan om det kanske finns ett intresse av att arbeta som kock i framtiden kommer upp.

-Det vet jag inte just nu men det är jättekul att laga mat åt vänner och familj, säger Freja från Erlaskolan Östra.