Elever från Erlaskolan i Norrköping tog sig till Paris på språkresa

Publicerat av
i Nyheter

Fem elever från Erlaskolan i Norrköping har varit med om en språkresa de sent ska glömma. I början av juni åkte de till Paris för att lära sig det franska språket bättre och lära sig mer om den franska kulturen. Eleverna har läst franska under tre år och har bland annat sålt ost, choklad och även organiserat flera discon och fika till föräldramöten för att kunna åka. Nu har de äntligen kommit iväg iväg.

-Vi har sett resan som en möjlighet för eleverna att utveckla sin franska på ett sätt som de inte gör i hemma i Sverige. Att få höra franska runt omkring sig hela tiden och att få prata och svara på franska gör att man utvecklar språket mycket snabbare, säger Bernadette De Tauzia, lärare i franska på Erlaskolan Östra.

Under resan till Paris, som varade under fem dagar, besökte eleverna bland annat de kända sevärdheterna Eiffeltornet, tavlan Mona Lisa i Louvren, kyrkan Sacré-Cœur och Le Marais med Notre Dame.

-Det bästa med resan var att få se Eiffeltornet på riktigt. Det var väldigt mycket folk överallt och framför allt i tunnelbanan. Vi fick träna språket på riktigt och det svåraste var att hinna svara. Just nu så är det lättare att förstå än att prata, säger en elev som var med på resan.

-Det här var elevernas första språkresa och för mig var det viktigt att de kunde ”bada” på riktigt i det franska språket och livet. De kommer säkert att komma ihåg den här upplevelsen länge hoppas jag, avslutar Bernadette.