Erlaskolan Södra ordnar ”after school”- aktiviteter för eleverna

Publicerat av
i Nyheter

På Erlaskolan Södra arrangeras ”after school”-aktiviteter efter sista lektionen som alla elever som går i årskurs 4–9 kan delta i.

Den aktivitet som har varit mest populär från start har varit fotboll. Aktiviteterna görs i idrottshallen på grund av att fotbollen och de fysiska aktiviteterna är de mest populära. Tanken är att även erbjuda aktiviteter i musiksalen, cafét och biblioteket i framtiden.

-Vi gör detta för att erbjuda eleverna en meningsfull aktivitet och ett meningsfullt sammanhang med bra förebilder att vistas bland efter skolan. Många har inte så mycket att göra när de kommer hem efter skolan på dagarna. De får också knyta starkare band till andra elever på skolan oavsett årskurs, säger Christina Thorselius, lärare för årskurs 7, på Erlaskolan Södra.

-Barnens feedback har bara varit positiv och de har önskat att utöka ”after-school” till fler dagar och längre tid, avslutar hon.