Samarbete mellan årskurser på Erlaskolan Östra

Publicerat av
i Nyheter

Trygghet, ansvar, utveckling, team och framgång är viktiga ledord i hur elever och lärare arbetar på Erlaskolan. På Erlaskolan Östra inledde man under höstterminen 2017 ett samarbete mellan årskurs 1 och årskurs 9, som ett sätt att arbeta med detta i praktiken. Åsa Bergling, lärare för årskurs 1–3 på Erlaskolan Östra, berättar mer.

På vilket sätt samarbetar årskurs 1 med årskurs 9?
-Samarbetet mellan årskurserna bygger på att lära känna varandra och skapa trygghet mellan teamen. I vårt fall får de yngre eleverna lära känna de äldre eleverna vilket skapar både ansvar, trygghet, utveckling, team och framgång.

Vad har ni gjort?
-Vi har träffats några gånger per termin. Vi har under lustfyllda former tillverkat vänskapsarmband i lärpar 1 och 9. De äldre har hjälpt de yngre men det kan också vara tvärt om. I juletid julpysslade de olika teamen tillsammans till lugn musik och en sprakande brasa. Vi har också träffats i samband med Alla hjärtans dag och pratat om vänskap/kärlek och pysslat tillsammans. De två årskurserna har också träffats på raster och umgåtts i lek och lärande.

-Vi har under några tillfällen haft ”Erla-morgonstund” tillsammans och masserat varandra till lugn avslappnade musik och tända ljus och haft gemensamma incheckningar. Vi känner att det blivit väldigt lyckat och vi har bara fått positiv feedback från eleverna, avslutar Åsa.